tehnologia gunnars

A PROBLÉMA: A SZEMFÁRADSÁG AMI A SZÁMITÓGÉP ÉS MÁS ELEKTRÓNIKUS ESZKÖZ HASZNÁLATA MIATT KELETKEZIK

OCHII SUNT SUPRASOLICITATI DE LUMINA ALBASTRA EMISA DE ECRANELE ELECTRONICE

TRAIM IN ERA GENERATIEI DIGITALE

Generatia digitala, conectata vizual la calculatoare, tablete, telefoane si console de jocuri, este “captiva” ore intregi intr-un mediu de lumina albastră artificiala (HEV - High-Energy Visible Light) ce poate scurtcircuita functionarea normala a organismului: ochii, gatul si spatele, ciclurile circadiene, nivelul serotoninei si starea generala de sanatate sunt afectate. Sindromul privitului la calculator (CVS - Computer Vision Syndrome) este o problema din ce în ce mai des intalnita. Conform unui sondaj realizat de The Vision Council in octombrie 2013 in Statele Unite, aproximativ 70% dintre adultii americani sufera de oboseala oculara cauzata de utilizarea prelungita a dispozitivelor electronice. Expunerea cumulata la lumina artificiala poate contribui la aparitia unor probleme de vedere cum ar fi cataracta sau degenerescenta maculara senila.

70%

The Vision Council: aproximativ 70% dintre adulții americani suferă de oboseala oculara cauzată de utilizarea prelungită a dispozitivelor electronice.

DURERI DE CAP

USCACIUNE A OCHILOR

VEDERE INCETOSATA

OBOSEALA OCULARA

 

SOLUTIA: LENTILELE INOVATOARE GUNNAR

GUNNAR ESTE MARCA INREGISTRATA DE OCHELARI PENTRU COMPUTER RECOMANDATA PENTRU PROTEJAREA ȘI IMBUNATATIREA VEDERII

 

A GUNNAR LENCSÉK INNOVATIV TECHNOLÓGIÁJA

A GUNNAR több féle számítógépes szemüveget kínál, amelyek védik és javítják a látást, enyhítve a szem fáradságával járó összes problémát. A GUNNAR egy innovatív anyagból létesitette a lencsét, amely kiküszöböli a torzulásokat, nagyon könnyű és ergonomikus, ellenben az alacsony minőségű anyagokból készült lencsék esetében nehéz megtalálni ezeket a tulajdonságokat. A GUNNARS lencsék látástisztaságot nyújtanak a szem izmainak fáradtságának csökkentése révén, és úgy illeszkednek a felhasználó arcához hogy csökkentsék a száraz szem problémáját. Ezenkívül a lencsére felvitt szín és szűrők blokkolják a mesterséges kék fényt, az UV-sugarakat, és csillapítják a visszaverődési hatást, védik a látást. Az eredmény - tiszta látás és teljesítmény, amely megfelel a digitális generáció igényeinek. Azok számára, akik látószemüveget viselnek, létezik az Rx szemüveg változata, amelyet recept alapján rendelésre gyártanak.

 

DESIGN

A lencsék íveltek, hogy korlátozzák a szem körüli levegő áramlást, növelve ezzel a páratartalmat és megakadályozva a szemirritációt. Ezenkívül a lencsék kialakítása növeli a tiszta látást és csökkenti a szemfáradtságot. ELŐNYÖK: A száraz szem irritációt okozhat, és befolyásolhatja a normális látásfunkciókat. A GUNNAR szemüveg növeli a szem kenését és csökkenti a szem fáradtságot, így a szem pihentebb, védettebb és javúl a látás.

 

ANYAG

A GUNNAR lencsék anyaga kiküszöböli a gyengébb minőségű anyagokban található szennyeződések által okozott torzulásokat, a lehető legtisztább látást nyújtva. Az ultrakönnyű és ugyanakkor ellenálló anyag az idő múlásával megőrzi tulajdonságait. ADATOK: Az átlagos védelmi lencsék minösége hagy maga után kivánnivalót, átlátszóság, tisztaság, szem egyensúly, idöállás és ütésállóság szempontjából.A GUNNAR lencsék ellenálók, legtisztább látást és legjobb színkontrollt biztositanak.Ugyanakkor a GUNNAR lencsék teljesitménényeinek köszönhetöen hatékonyan kezelik a fényszürést és a frecvenciasávszürést anélkül hogy kettös fénytörést vagy marginális optikai rendellenességet hoznának létre mint más, gyengébb, anyagok esetében. A lencsék anyaga rendkívül tartós, nem deformálódik és nem romlik idővel a használat során. ELŐNYÖK: A GUNNAR lencsék tiszta látást nyújtanak, ultrakönnyűek és ergonómikusak: • Alacsony sűrűség és súly • Nagy fényáterestési sebesség • Magass ABBE szám ami minimális szín abberációta útal • Az átlagos törésmutató (1,51) lehetővé teszi vékonyabb lencsék készítését, ellenben a CR39 anyaggal.

 

SZINSZÜRÖK

A GUNNAR lencse színszűrői kiszűrik a kékfényt és blokkolják az UV sugarakat a kontraszt fokozása és a szem védelme érdekében. Az így leszűrt spektrum utánozza a természetes fényt, minimalizálva a szemfeszültséget. ADATOK: A digitális képernyők és a neonok által kibocsátott mesterséges fény keskeny, nagy energiájú fénysávokból áll, ellenben az emberi szem által preferált teljes, kiegyensúlyozott spektrummal. A képernyő színeinek vagy fényintenzitásának módositása nem változtatja meg a kibocsátott fény jellegét. A GUNNAR lencsékre alkalmazott árnyalatok szűrik és egyensúlyozzák az átvitt spektrumot, csökkentve a nagy energiájú látható fényt [HEV] és felmelegítve az általános látó perspektívát. Miután a kék fény csökken, a szem bizonyos érzékeny részei aktiválódnak és a kontrasztos képeket érzékelik. A háttérvilágításos képernyő által kibocsátott kékfény szűrése csökkenti a szem helyreállítási idejét és védi a szemet. ELŐNYÖK: A GUNNAR által használt árnyalatok a mesterséges kék fény szűrésével javítják a szem fiziológiáját, növelik az észlelt képek kontrasztját és beállítják a színképet a nagyobb látási hatékonyság érdekében. VÁLTOZÓK: A GUNNAR által készített borostyánlencsék, "Amber" árnyékában, a legjobb kontrasztot és a legjobb vizuális teljesítményt kínálják, miközben minimalizálják a fényspektrum tükröződését és kromatikus egyensúlyhiányát. A "Cristalin" lencséket kifejezetten grafikusok, fotó / videoszerkesztők és képzőművészek számára készítették, akiknek "való színben" kell dolgozniuk. Ha szakmája pontos színérzékelést igényel akkor ezek a lencsék az ideális választás. Az UV400 szűrővel ellátott napszemüveg kültéri lencséi fokozott kényelmet nyújtanak, ha digitális eszközöket használnak erős természetes fényben.

 

VÉDÖBEVONATOK

A GUNNAR lencsék védőbevonatainak köszönhetöen erős tükröződésgátló hatás jön létre, igy kiküszöbölödik a vizuális stressz. A külső réteg erösséget bíztosit és véd a karcolásoktól. ADATOK: A GUNNAR lencsék védőrétegeinek tükröződésgátló tulajdonságai vannak és a zavaró visszaverődések nélkül a szem hatékonyabban tud összpontosítani. Egyes lencsék tükröződésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek az elö óldalon, míg saját szemünk képes visszaverni a fényt a lencse belsején.. A GUNNAR tükröződésgátló réteget használ a lencse mindkét oldalán a tiszta látás érdekében. A kemény külső réteg biztosítja a GUNNAR lencse ellenállását. Ezzel szemben a gyengébb minőségű lencsék bevonataí idővel lebomlanak a szennyeződések és a kopás miatt. A GUNNAR lencsék külső, védőrétege karcolás álló és idővel megőrzi optikai tulajdonságait. A lencséket emellett a zsírlerakódások ellen is kezelik, így könnyen tisztíthatók. ELŐNYÖK: A lencsék csökkentik a külső fényforrásokat, amelyek elterelhetik a szem figyelmét, és minimalizálják azokat az erőfeszítést amit a szemnek meg kell tennie, hogy egy adott feladatra összpontosíthasson. A GUNNAR védőrétegek optimalizálják a környezetet, kiküszöbölve a vizuális "zajt". A külső réteg idővel biztosítja az ellenállást és a teljesítményt.

MIÉRT VÁLASSZA A GUNNART?

CSÖKKENTIK A DIGITÁLIS KÉPERNYÖK ÁLTAL LÉTREJÖTT SZEMFÁRADSÁGOT

A fáradtság, szemszárazság, fejfájás - ezek mind olyan tünetek, amelyeket akkor észlelünk amikor túl sok időt töltünk a digitális képernyők előtt. A GUNNAR lencsék további dioptriás erővel rendelkeznek, amelyek csökkentik a szemfáradtságot.

JAVÍTJÁK A LÁTÁSKOMFORTOT

A mesterséges kékfény állandó jelenléte fárasztja a szemet de a GUNNAR lencsék blokkolják a kékfényt és a tükrözödést hogy a szem ellazúlhasson, így töbet tud összpontosítani és hatékonyabban, kényelmesebben tud dólgozni.

VÉDI A SZEMET

Nézzen körül. Valószinü egy mesterséges neonfényben megvilágitott térben dólgozik, mesterséges szellözéssel, egy digitális képernyö elött. A GUNNAR technológia csökkenti a mesterséges fényforrások által kibocsátott visszaverődéseket és megakadályozza a szem kiszáradását.

 

MILYEN STÍLUS ILLIK ÖNHÖZ?

A GUNNAR keretek és lencsék széles választékát kínálja életstílusának igényeinek kielégítésére. A COMPUTER stílus ideális a számítógép, táblagép, mobiltelefon vagy játékkonzol átlagos használatához. A GAMING stílust a szárak lapított kialakítása jellemzi a halantékok mellett, hogy azok kompatibilisek legyenek bármelyik játék fejhallgatóval. Az Amber árnyalat minden felhasználó számára alkalmas, mivel ez szüri a kékfényt a leg hatékonyabban. A CRISTALIN stílust különösen a tervezők és képzőművészek számára hozták létre, akiknek hűen kell érzékelniük a színeket. Az OUTDOOR nem polarizált napszemüveg , nagyszerű azok számára akik digitális eszközöket használnak természetes fényben, teljes napsütésben, tekintettel arra, hogy a lencsék polarizációja miatt a digitális képernyők bizonyos szögekből nehezen olvashatóak.