A GUNNAR lencsék minden típusának sajátos felhasználása és megnevezése vanKÉKFÉNY-VÉDELMI TÉNYEZÖ (BLUE LIGHT PROTECTION FACTOR - BLPF ™)

A kékfény-védelmi tényező egy skála, amely méri és minősíti a nagy energiájú (HEV kék fény) és az ultraibolya (UV) lencsék által biztosított szemvédelem szintjét. A BLPF skála 0 és 100 közötti értékek közt lehet, értékek amelyek közvetlenül megfelelnek a blokkolt kék fény mennyiségének - minél magasabb az érték, annál jobb. A BLPF skála a lencsék által kínált szemvédelemre utal, ugyanúgy, mint a Napvédő Faktor (SPF) a bőrkrémjeink által a napsugárzás elleni védelemre.

Skála a kékfény és az ultraibolya fény elleni szemvédelem szintjének mérésére és osztályozására. BLPF 65 lencsével ellátott szemüveg viselése azt jelenti, hogy a lencse a kékfény legalább 65% -át (380-450 nm) és az ultraibolya (UV) fény 99% -át blokkolja.AMBER - BLPF 65, BLOKKOLJA A KÉKFÉNY 65%-át.

Az AMBER lencsék a legjobb védelmet nyújtják a kékfény ellen, a legjobb kkontrasztot és a legjobb látási teljesítményt biztositják, ugyanakkor csökkentik a visszaverödést. Az AMBER lencsék a káros, intenziv, kékfény 65%-át és az últraibolya (UV) 100%-át kiszürik.

CLEAR - BLPF 35, BLOKKOLJA A KÉKFÉNY 35%-át

A CLEAR lencsék köztes megoldást nyújtanak azok számára, akiknek kiegyensúlyozott színspektrumra de ésszerű védelemre is van szükségük a mesterséges kékfény ellen. A CLEAR lencsék a mesterséges kékfény 35% -át blokkolják, majdnem színtelenek, így kreativitása nem lesz behatárolva és a szemei ugyanakkor jelentösen pihentebbek lesznek.

OUTDOOR - BPLF 90, BLOKKOLJA A KÉKFÉNY 90%-át

Az OUTDOOR lencsék nem polarizált lencsék. Javítják a digitális képernyök használatának az élményét amikor kültérben, természetes fényben tölti az idöt. Az OUTDOOR lencsék azért hasznosak mert amikor kültérben tartózkodik, körbevéve ultraibolya (UV) napsugárzással, kiszürik az UVA és UVB fénysugarakból származó összes káros sugárzást. Kialakitásának köszönhetöen javítani fogja a cirkadián ritmusát azáltal, hogy kamatoztatja a magass hullámhosszú kék fény előnyeit.

AMBER MAX - BLPF, BLOKKOLJA A KÉKFÉNY 98%-át

Az AMBER MAX lencse az akut kékfény szemérzékenyek számára van kifejlesztve vagy azoknak a személyeknek amelyek inkább éjszaka dólgoznak.A látható fényspektrum részét képező kékfény mélyebben behatol a szemekbe és idővel felgyült hatása retina károsodást, szürkehályogot okozhat, megszakíthatja a melatonin termelését, részt vehet az életkorral összefüggő makula degeneráció (AMD) kialakulásában.

65 BLPF értékű lencsék viselése azt eredméyezi hogy a kékfény legalább 65% -át (380 nm és 450 nm közötti hullámhossz) és az ultraibolya (UV) fény 99% -át blokkolják.


variantele de lentile